Állati elmék

Ookami kodomo no Ame to Yuki (Wolf Children)

vagy: Az idő fölött járó lány?

okami_kodomo_no_ame_to_yuki_plakat

Az idei Anilogue fesztivál … Hoszoda Mamoru legújabb filmjét, A fiú és a szörnyet. Hoszoda korántsem kezdő, ha rajzfilmről van szó: dolgozott a Digimon-filmeken, … One Piece, 2006-ban Az idő fölött járó lány… 2009: Nyári háborúk. E két utóbbi alkotásában már teljes pompájukban bontakoznak ki azok a sajátosságok, amelyekért Hoszodát sokan Mijazakihoz hasonlítják: a fantasztikum és a mindennapi magától értetődő elegyítése, amely mostani filmünket is jellemzi, és nagyban hozzájárul egyedi hangulatához.

Az első alany mindjárt egy friss, ropogós, 2012-es alkotás, az Ookami kodomo no Ame to Yuki (‘Ame és Juki, a farkasgyermekek’), Hoszoda Mamoru drámája.

… beleszeret egy ismeretlen férfiba, akiről hamarosan kiderül, hogy nem közönséges ember. Mielőtt még kellemetlen Alkonyat-utánérzésünk támadna, sietve hozzáteszem, hogy a film nem a szerelmesek, hanem elsősorban két gyermekük története.

Hogyan tudom megnézni?

Magyarul úgy néz ki, egyelőre nincsen, de mivel Hoszoda korábbi munkái hazánkban már ismertek, remélhetőleg ezzel sem fognak sokat késlekedni, és bemutatják valamelyik fesztiválon, vagy legalább DVD-n kiadják.

Reklámok

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s